Hvilken kaffe til espressomaskiner

Elsker du også kaffe og har investeret i en espressomaskine, så vil den næste vigtige ting være, at finade ud hvilken kaffebønner til espresso du skal købe, for at lave den perfekte kop kaffe.

God kvalitets bønner giver en stærkere aroma, som styrker smagsoplevelsen af din kop kaffe.

Lavazza Espresso kaffeblend er en kraftig og smagefuldt karakterer, med noter af chokolade, hasselnød og krydret trænoter af en eftersmag. 

Bønnerne stammer fra det centrale og sydamerika, kaldet for Robusta bønner og blandet sammen med naturlige Arabica bønner. Robusta bønnerne er langsomt ristede og er med til at give din kop kaffen en velsmagende og harmonisk smag.

Puro Fuerte er en mørkristede espresso blanding. Espresso blandingen er lavet af både Robusta bønner fra Uganda og Arabica bønner. Bønnerne giver en velduftende og afblanceret kop kaffe. Smagen af sød bitter chokolade vil forekomme i eftersmagen. 

Bønner er god til kaffe med mærkebaseret drikkevarer. Eventuelt til Kaffe latte. 

Espresso kaffebønner

For at lave en god espresso, så skal der bruge 7-10 g fint malet bønner. Har du en fuldautomatisk eller automatisk espressomaskine, så kan maskine selv doser bønnerne.

Ved en espressomaskine skal man først stampe de fintmalet kaffebønner og så herefter skal de presset kaffebønner. Det giver den perfekte kop kaffe.

Det kræver en del øvelse at brygge espresso på en espressomaskine, derfor kommer vi her med en huskeregel, som vil give dig den perfekte kop kaffe.

Single shot:
– 30 – 45 ml vand
– 7 g malet kaffe
Skal køres igennem 20-25 sekunder

Double shot:
– 60 – 75 ml
– 14 g malet kaffe
Skal køres igennem 20-25 sekunder. 

Du kan læse mere om de forskellige espressomaskiner du kan købe via linket her: Klik her

Bedste kaffebønner til espresso

Når man skal købe kaffebønner til en espressomaskine, så skal man sørge for at vælge ristet kaffebønner, som er beregnet til espresso. Espressobønner bliver ristet på en bestemt både, som komplementere espressokaffen aroma godt.

Espressobønner er de samme bønner, som bliver brugt til almindelige kaffe i stempelkander eller til filterkaffe, dog er espressobønnerne blevet ristet i længere tid, således at de bliver mørkere.

Espressomaskiner brygger en kaffe på en anden måde end en filterkaffe gør. Espresso bliver brygget under pres, som er kendetegnet for aromaen ved en espressokaffe.

Tidligere blev der brugt Robusta kaffebønner til espressobønner, da de er billigere og samtidige mere koffein i. I dag bliver over 70% af alt kaffebønner som Arabica kaffebønner og kun 30% af Robusta kaffebønner. Robusta kaffebønner er ofte billige end Arabica kaffebønner.

Mørkristede kaffebønner egner sig godt til cappuccino, caffe latte og cafe au lait.

© 2023, Kaffemaskine Test, Alle rettigheder forbeholdes