Der findes 2 forskellige typer af kaffebønner; Arabica og robusta kaffebønner. Ud over de 2 forskellige typer af bønner, så kan man få dem mørkristet, mellemristet og lysristede kaffebønner. Læs med her for at finde dine favorit kaffebønner.
Depresso Boost
Espressobønner
Smag: Blød, mørk chokolade og cremet mørkristede
Ønsker du et kop kaffe med smagen af blød, mørk chokolade og cremet mørkristet vil espressobønnerne fra Depresso være gode for dig. De er søde og svag syrlig.
Kaffebønnerne er plukket fra Asien og syd- & mellemamerika. Bønner består af 70% arabica og 30% robusta.
Depresso har lavet en kaffebønne blanding kaldet Magisk. Kaffen er godt velafbalanceret med både syreniveauet og den lækre bløde og cremet kop kaffe. Kaffen dufter af både chokolade og nødder. Bønnerne er håndristet og mellemristet.
Bønnerne stammer fra Asien, Syd- & Mellemamerika og Afrika og er 100% lavet af arabica bønner.
Ingen ved helt præcis hvornår, menneskeheden fandt kaffebønnerne og brugte dem til at dyrke kaffe, men det siges at de blevet opdaget for over hundrede år siden, ved et rent tilfælde.
Kaffebønner befinder sig inde i et rødt bær, som modner på et kaffetræ. Når bærrene er modne nok, så vil de blive høstet og efterfølgende adskilles bønnerne og frugtkødet. Bønnerne vil herefter blive ristet.
Det siges at munke havde fundet ud af at deres geder var mere aktive, når de blev fodret med bær fra kaffetræet. Derfor testet munkene selv bærrene af. Bærrene er dog meget syrlig unden de er blevet behandlet, så de endte med at smide bærrene på et bål. Kort tid efter kunne de dufte de skønne kaffe aroma fra bærrene. De skønne dufte, fik munkene til at tænke på, hvad de ellers kunne fremstille af bærrene for, at kunne nyde den skønne aroma. Så de begyndt at afkoge bærrene for at få fremstillet den bedste kop kaffe.
Efter munkenes opdagelse af kaffebærrene, gik der ikke lang tid før verden også hørte om det. Flere af landene som havde kaffebærrene begyndt endda at producere deres egen kaffe, for at afprøve aromaen i kaffebærrene.
Her i Danmark begyndte vi at kende til smagen af kaffe i midten af 1600 tallet. I Danmark kunne man kun i starten købe bønnerne på apoteket. Det var også her man kunne købe te.
Både te og kaffe, var kun brugt og kendt blandt samfundets velhavende og blev derfor kendt som et statussymbol.
Bønderne begyndte også at drikke kaffe i enden af 1700 tallet. Dette gjorde de da te var blevet for dyrt for dem. 75% af den danske befolkning bestod af bønderne dengang. Dermed gik Danmark til at være et land som kaffedrikkende, fremfor tedrikkende land.
Den dag i dag, drikker danskerne kaffe i dagligdagene. Mange drikker kaffe til morgenmad og til eftermiddag, som en eftermiddagskaffe sammen med kagen.
Det kan være svært at vide lige præcis hvilken kaffebønner som man skal vælge. Der findes nemlig over 70 forskellige sorter af kaffe. Oftest skelner man dog mellem de to velkendte hovedsorter – Robusta og Arabica.
Arabica-kaffebønner er de mest velkendte kaffearoma i Danmark. Arabica kaffebønner er kendt for den høje kvalitet og den gode smag. Smagene på de arabica bønner kan være forskellige i smag, fra at være skarp kaffesmag til at være sød og rund kaffesmag.
De arabicaske bønner vokser på kaffetræer, som oprindeligt stammer fra Etiopien. I dag er det arabica kaffetræ til at finde mange forskellige steder.
Træet vokser på højsletter og bjergskråninger med højder på over 500 – 2000 meter, i de mere subtropiske klima.
Kaffetræerne er meget modtagelige af sygdomme, parasitter og insektangrab. Derfor kan høsten af kaffebønner i nogle periode være ret hårde for kaffeavler, da man ikke kan forudse perioden for træets heldbred. Samtidig skal et arabica kaffetræ have skygge for at kunne overleve.
Selvom kaffeavlerne har stor udfordringerne med mængden af kaffebønner, så er arabica kaffebønnerne alligevel den kaffeproduktion, som udgøre 75 % af den samlede kaffeporduktion, som foregår i verden.
Arabica bønnerne ligger i en højere prisklassen end for eksempel Robusta bønnerne, da arabica bønnerne er kræver mere.
Robusta-bønner dyrkes omkring Afrika og Indonesien oftest. Modsat Arabica træe, så bliver robusta træet ikke rigtige påvirket af dygdomme eller nogle form for skadedyr. Derfor er produktionen af robusta bønner en del letter at dyrke og høste.
Robusta bønnere indeholder et højere koffeinindhold end bønnerne fra arabica træet. Dette medføre dog at smagen er mere kraftig og besk. Derfor blander mange producenter de to kaffetyper sammen, da de komplimentere hinandens smage vel.
Da arabica bønnerne udgør 75% af kaffeproducenten i verden, så udgør robusta de resterende 25%.
Der findes en stor forskel i smagen af de to kaffesorter. Dette er ikke kun udenlukkende på grund af kaffesorten, men smagen kan også være afgørende for hvordan bønnerne er dyrket og hvilken måde man har valgt at riste bønner på.
Kaffebønner fra Brasilien, smager for eksempel ikke ens med de samme kaffebønne sort fra Columbia, da træerne er groet i forskellige naturomgivelser, klima og dyrkning. Dette kan smages i kaffebønnerne.
Information
Automated page speed optimizations for fast site performance